arrow
Опубліковано: 22.09.2019

Значення терміну «Осу»

photo
У Кіокушинкай карате на кожне питання відповідають «Осу». Кожне вітання — це «Осу». На кожну інструкцію або питання в класі відповідають «Осу» замість «так» або «я розумію». При виконанні кіхон ваза (базових технік) в класі, кожна техніка часто супроводжується гучним «Осу». Коли ви практикуєте джиу куміте (повністю вільний бій) в класі, і ваш опонент використовує хорошу, складну техніку, ви говорите «Осу», щоб визнати майстерність опонента. В якості прояву поваги бійці на турнірі кланяються і говорять «Осу» фронту, рефері та один одному, до і після бою.
Osu — це поєднання слів Oshi, що означає «поштовх», і Shinobu, яке означає «терпіти». Osu означає терпіння, рішучість, вдячність, повагу і наполегливість.
Щоб розвити сильне тіло і сильний дух, необхідно пройти складні тренування. Тренування кіокушин дуже вимогливі. Ви стаєте вимогливими до себе, поки не вирішите, що досягли своєї межі. Спочатку ваше тіло хоче зупинитися, здатися, але ваш розум продовжує підштовхувати вас. Тоді ваш розум хоче зупинитися, але ваш дух підтримує вас. Коли ви досягнете цієї точки, ви повинні боротися з собою і своєю слабкістю, і ви повинні перемогти. Щоб зробити це, ви повинні терпіти біль, ви повинні навчитися стояти на своєму, але, перш за все, ви повинні навчитися бути терплячим. Це Осу!
Кіокушин карате не вивчається відразу. Потрібні роки, щоб правильно вивчити основи. Основні техніки виконуються тисячі разів (рен ма — «завжди полірування»), поки вони не будуть виконані рефлексом або інстинктом, без усвідомленого мислення (мушіно — «розум без розуму»). Не потрібно засмучуватися, роблячи одне і те ж знову і знову, особливо коли прогрес здається повільним. Щоб подолати це розчарування і продовжити навчання, потрібно терпіння і рішучість. Це Осу.
Причина, за якою ви піддаєте себе важким тренуванням, полягає в тому, що ви дбаєте про себе, а піклуватися про себе — значить поважати себе. Самоповагу потрібно розвивати, щоб вона поширювалася як повага до викладача й однокурсників. Коли ви входите в доджо, ви кланяєтеся і говорите «Осу». Це означає, що ви поважаєте своє доджо і час, який ви проводите там. Це почуття поваги є Осу!
Під час тренувань ви щосили стараєтеся, тому що поважаєте себе. Коли ви закінчуєте, ви кланяєтеся своєму інструкторові й однокурсникам, і знову говорите «Осу». Ви робите це з подяки. Це почуття вдячності є Осу.
Таким чином, Осу є дуже важливим словом в Кіокушин карате, тому що означає терпіння, повагу і цінність. Ось чому ми завжди використовуємо слово «Осу», щоб нагадати собі про ці незамінні якості. Справжня відданість, необхідна для того, щоб йти шляхом Кіокушинкай — це Осу!
Місак Арзуманян